ESPLUGUES decideix

TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET DETERMINEN LLIUREMENT EL SEU ESTATUT POLÍTIC
(Pacte internacional dels drets civils i polítics. Ratificat per l'Estat espanyol el 27 de juliol de 1977)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT espluguesdecideix@gmail.com

COL·LABORA-HI!

Per participar i col·laborar amb Esplugues decideix, no cal ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata.

dissabte, 23 d’octubre del 2010

VIC, 24 D'OCTUBRE: LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA

Aquest diumenge Vic acull el "lipdub per la independència" que es rodarà a partir de les 4 de la tarda del 24 d'octubre a la plaça Major amb estelades i senyeres. Un lipdub o lip dub (“doblatge labial”) és un vídeo musical realitzat per un grup de persones que sincronitza els seus llavis, gestos i moviments amb una cançó popular.

Des de les darreres setmanes s'ha fet una crida a la ciutadania a participar d'aquest esdeveniment que pretén ser històric i quedar per la posteritat no només pel leitmotiv de l'audiovisual sinó perquè té per objectiu bàtre el rècord del món de participació i entrar al World Records Academy. Així, com més gran sigui la participació més gran serà el ressò que tindrà per Internet i més fàcil serà difondre la causa independentista.

'La Flama', d'Obrint Pas, serà la cançó del "lipdub" que recorrerà els carrers del casc antic de Vic i acabarà a la plaça Major. En el recorregut hi participaran diferents grups de cultura popular com els gegants de Balenyà, Prats i la Garriga, els diables de Calldetenes, l'esbart de Tona, els Sagals d'Osona i el CP Vic, a banda de les més de 1.400 persones que ja han confirmat l'assistència.

Pel que que fa a l'organització, el "lipdub" compta amb més de 100 voluntaris que s'encarregaran de la seguretat conjuntament amb mossos d'esquadra, policia local, protecció civil i Creu Roja. Els accessos a la Plaça Major quedaran tancats per tal de comptabilitzar tothom que hi accedeixi i així tenir les dades de participació i poder batre el rècord del món. (Font: Racó català)