ESPLUGUES decideix

TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET DETERMINEN LLIUREMENT EL SEU ESTATUT POLÍTIC
(Pacte internacional dels drets civils i polítics. Ratificat per l'Estat espanyol el 27 de juliol de 1977)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT espluguesdecideix@gmail.com

COL·LABORA-HI!

Per participar i col·laborar amb Esplugues decideix, no cal ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata.

dimarts, 3 de maig del 2011

EL PP I EL PSC TOMBEN LA PROPOSTA CIUTADANA

Els resultats sobre la proposta ciutadana que Esplugues decideix va presentar en el darrer ple de l'Ajuntament han estat els següents:

Vots favorables a la proposta: ERC, CiU i ICV

El PP, tot i felicitar-nos posteriorment per la iniciativa, va votar en contra perquè "són un partit constitucionalista que acata les sentències dels jutges".
El PSOE-PSC, per boca del seu portaveu, va dir que "no procedia donat que la sentència del suprem era prou ambigua perquè la Generalitat mantingués les competències en el tema de la llengua". Quan se li va demanar el vot concret -més enllà del "no procedeix"- l'alcaldessa va prendre la paraula i va dir "no".
Prenem-ne bona nota de cara a les properes eleccions municipals.

1 comentari:

DL ha dit...

Efectivament, per ordre de nombre de regidors, ICV-EUiA, CiU i ERC van donar el vot favorable a la proposta ciutadana. Cal recordar que de les altres sis opcions que es presenten a les eleccions del 22 de maig, només una, l'UCE, contempla el dret d'autodeterminació dels pobles. Així doncs, els electors d'Esplugues tenim, amb tot, un ample ventall de possibilitats, incloses l'abstenció, el vot en blanc i el vot nul.