ESPLUGUES decideix

TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET DETERMINEN LLIUREMENT EL SEU ESTATUT POLÍTIC
(Pacte internacional dels drets civils i polítics. Ratificat per l'Estat espanyol el 27 de juliol de 1977)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT espluguesdecideix@gmail.com

COL·LABORA-HI!

Per participar i col·laborar amb Esplugues decideix, no cal ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata.

dijous, 25 de febrer de 2010

ESPECIAL 28F: VOTA EL BAIX LLOBREGAT


El diari digital Vilaweb ha publicat l'article Especial 28F: Vota el Baix Llobregat on es parla de les consultes sobre la independència que es faran el proper 28 de febrer al Baix Llobregat, amb un vídeo on parlen de Molins de Rei amb imatges d'una taula de vot anticipat, declaracions d'Ignasi Termes, portaveu de Molins Decideix, i entrevista a alguns votants de la Consulta.

Aquest és el textde Vilaweb:

L'escriptor Francesc Candel anomenava els nouvinguts de l'estat espanyol 'els altres catalans'. Per primera vegada, municipis del Baix Llobregat (Molins de Rei, Begues i Torrelles de Llobregat) cridaran a consulta els ciutadans que, en gran percentatge, són 'altres catalans'. El Baix Llobregat, doncs, serà un dels focus d'atenció de la jornada electoral. Per això en parlem en aquest primer informatiu, presentat per Vicent Partal, director de Vilaweb.

Una gran part de la població del Baix Llobregat és d'origen espanyol. L'independentisme del Baix Llobregat es pot expressar en espanyol, no renuncia al orígens i troba més raons en l'espoli fiscal que no pas en la identitat. També s'hi fa sentir el 'no', que té més ocasió de manifestar-se que no fins ara, cosa que els organitzadors considerarien un èxit de participació democràtica. El vot al Baix Llobregat té una importància especial i diumenge els grans partits hi faran anar els pesos pesants perquè copsin l'evolució de la jornada.


Podeu visionar el reportatge aquí

1 comentari:

DL ha dit...

Un petit apunt que és força significatiu. Ens oblidem del Papiol. El Papiol va fer la consulta el 13-D. I, darrerament, hem vist que se n'han oblidat a la pàgina web de la Coordinadora del Baix Llobregat, i ara se n'obliden els de Vilaweb. És un oblit preocupant. Perquè fa la sensació que la feina feta pels papiolencs (ara ben implicats a Molins) s'oblida. Pobres que som, i perdem la memòria (la memòria de fa dos mesos!) dels nostres esforços! El Papiol va obrir les consultes sobre la independència, el 13-D, el mateix dia que ho feia Vic o ho feia Sant Cugat del Vallès. A Esplugues de Llobregat es va debatre una moció a l'Ajuntament sobre les consultes, quan encara no se n'havia debatut cap més enllà d'Arenys de Munt. Hem de mirar al present, és clar, però és important que quan fem recompte de l'activitat feta, tinguem més memòria.