ESPLUGUES decideix

TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET DETERMINEN LLIUREMENT EL SEU ESTATUT POLÍTIC
(Pacte internacional dels drets civils i polítics. Ratificat per l'Estat espanyol el 27 de juliol de 1977)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT espluguesdecideix@gmail.com

COL·LABORA-HI!

Per participar i col·laborar amb Esplugues decideix, no cal ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata.

dissabte, 15 de maig del 2010

ETV LLOBREGAT INFORMA SOBRE EL DEBAT DE FINESTRELLES

ETV Llobregat ha emès un reportatge en relació al debat sobre les consultes populars que es va celebrar el passat dijous a l'Associació de Veïns de Finestrelles. Reproduïm també el text que figura al diari e-digital:

Esplugues és un dels municipis que celebrarà el proper 20 de juny una consulta sobre la independència de Catalunya. Per això, la plataforma Esplugues Decideix ha organitzat, amb la col·laboració de l'associació de veïns de Can Finestrelles, un debat amb els cinc portaveus de les formacions municipals al consistori.

Les consultes endegades pel moviment independentista han estat el punt de partida d'un debat més ampli sobre les consultes populars i la participació ciutadana. ERC, ICV i CiU es posicionen a favor de la celebració d'aquestes consultes, encara que cada formació en matisi alguns trets. Totes coincideixen en què en un estat democràtic la llibertat de participació és un dels drets fonamentals que s'han de preservar. Per altra banda, PSC i PPC respecten la celebració de les consultes, tot i que no en comparteixen el fons. El portaveu del PSC, Enric Giner, ha estat criticat per alguns assistents al debat per no facilitar la tasca de l'organització de la consulta. Les consultes que se celebraran el 20 de juny seran la quarta onada de les organitzades en relació a la independència de Catalunya.

Només caldria matisar el comentari "les consultes endegades pel moviment independentista". No queda gaire clar si com a "moviment independentista" s'està referint a la pròpia plataforma Esplugues decideix. Si és així, cal desmentir-ho rotundament. Esplugues decideix és una plataforma cívica, sorgida de la societat civil, oberta a tothom i formada per gent diversa amb opcions ideològiques també  diverses. El nostre objectiu no ha estat mai el que la gent voti favorablement a la independència de Catalunya. El nostre objectiu és que la gent es pronunciï, que la gent exerceixi el seu dret a decidir i que participi en aquest exercici únic de democràcia participativa.