ESPLUGUES decideix

TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET DETERMINEN LLIUREMENT EL SEU ESTATUT POLÍTIC
(Pacte internacional dels drets civils i polítics. Ratificat per l'Estat espanyol el 27 de juliol de 1977)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT espluguesdecideix@gmail.com

COL·LABORA-HI!

Per participar i col·laborar amb Esplugues decideix, no cal ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata.

dimarts, 18 de gener del 2011

L'INDEPENDENTISME A LES MUNICIPALS (Aleix Costa)

Una nova opinió, la de l'Aleix Costa:

Com a resposta a en Santi Asensio, crec que aquest “canvi polític” al que es refereix al principi del seu comentari no vindrà de l’espectre netament independentista al nostre poble, ja que com bé sabem, encara som una minoria. Hem refereixo a que el canvi polític a Esplugues és tombar la majoria absoluta del PSC i mostrar una alternativa real de governabilitat pel nostre poble. Per altra banda, el municipalisme és gestió local, i és absurd, des del meu punt de vista, bastir una candidatura transversal si tenim en compte que el més important a nivell local són les polítiques socials. Això no vol dir que no pugui entendre aquesta opció en la política nacional, encara que penso que la unitat independentista “transversalista” no s’ha de bastir des d’una candidatura de dubtós o nul programa social (com SI), sinó que ha de ser fruit d’un moment concret en que tots puguem confluir demanant el vot afirmatiu en un referèndum autodeterminista, o votant favorablement des de el parlament una declaració unilateral d’independència (el que podem anomenar “Acte de Sobirania”).

Responent a en Jordi Figueras, de primeres veig com evita parlar d’una possible “Entesa per Esplugues”, només observo una defensa aferrissada de la feina feta a nivell local per ERC durant tots aquests anys, cosa que per altra banda crec que ningú no ha posat en dubte. Jo personalment penso que s’ha realitzat una bona feina (encara que no comparteixi diverses coses i que pensi que fa falta més duresa i fermesa).

Referit al meu comentari sobre el Programa Marc de les CUP, vull aclarir que anava referit al punt de partida que prendríem alguns sectors davant d’una possible coalició. Pel que fa al programa marc d’ERC a Esplugues a les eleccions municipals de 2007 ja me’l vaig llegir i espero poder llegir el del 2011.

Pel que fa a la crítica a “l’independentisme alternatiu” al que et refereixes, hem limitaré a recordar que “La Guitza” som els únics joves independentistes amb certa activitat política a Esplugues, encara que sigui poca i que basem la nostra activitat en realitzar pedagogia independentista i d’esquerres. El fet de que defensem projectes diferents a nivell nacional és evident, però penso que a nivell municipal podríem confluir en projectes comuns com una possible “Entesa per Esplugues”.

Comparteixo l’anàlisi que planteja sobre la situació política a Esplugues referit als diferents partits i, com és clar, que cal una Esplugues plenament catalana, però també socialment justa. Crec que hauríem de centrar el debat en quin projecte podem plantejar per Esplugues i deixar les posicions “defensives” .

Des de el meu punt de vista, a la política local d’Esplugues li fa falta un nou projecte que generi noves il•lusions i sinèrgies. Espero que algun dia tots plegats siguem capaços de prioritzar Esplugues als interessos de partit.

Finalment, recomano que llegiu la següent notícia, per què observeu com altres ciutats properes si que són capaces de treballar en aquest sentit:


1 comentari:

DL ha dit...

Trobo molt convenient esmentar la plataforma 'Cornellà Desperta' i els esforços que fan per aglutinar una candidatura unitària i popular. L'objectiu, a Cornellà o a Esplugues, no pot ser mantenir un grup o un regidor a l'Ajuntament. Una Entesa per Esplugues seria molt més que una suma simple d'ICV-EUiA i d'ERC. Si el problema de l'entesa és l'adscripció nacional, el principi d'autodeterminació ho resol completament. I si el problema de l'entesa és la confecció de llistes, unes primàries obertes tendiran sempre a afavorir les formacions polítiques que més treball quotidià han fet a Esplugues en els darrers anys.