ESPLUGUES decideix

TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET DETERMINEN LLIUREMENT EL SEU ESTATUT POLÍTIC
(Pacte internacional dels drets civils i polítics. Ratificat per l'Estat espanyol el 27 de juliol de 1977)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT espluguesdecideix@gmail.com

COL·LABORA-HI!

Per participar i col·laborar amb Esplugues decideix, no cal ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata.

dimarts, 5 d’abril del 2011

EL VOT ANTICIPAT DE BARCELONA JA SUPERA EL DE LA CONSULTA DE LA DIAGONAL

El recompte de divendres passat xifrava la participació anticipada en un 11%, però l'exitosa campanya de recollida d'aquest cap de setmana, motivada pels vots per la independència de Jordi Pujol i Artur Mas, hauria elevat la participació fins a superar els resultats registrats per la consulta de la Diagonal. Aquestes dades confirmen que la recollida de vot anticipat barcelonina, que va començar ara fa 5 mesos al barri de la Barceloneta, ha estat un èxit rotund. A les urnes al carrer a tots els barris cal sumar-hi les maratons de recollida de vot a Gràcia (33% de participació) i Nou Barris (11%), així com les meses electorals instal·lades al Camp Nou, o el vot recollit aquest cap de setmana a les mesquites del Raval.

Segons aquestes primeres dades, Barcelona Decideix hauria recollit 170.000 sufragis aquests darrers mesos, el que suposen un 12% dels cens d'empadronats catalans i estrangers majors de 16 anys que viuen a la capital catalana. Cal recordar que la polèmica consulta sobre la Diagonal, on els barcelonins van tombar les propostes de reforma de l'Avinguda promogudes per l'alcalde Hereu, va aconseguir mobilitzar 171.161 ciutadans, amb una inversió institucional de més de 3 milions d'euros, una xifra que contrasta amb l'austeritat que ha caracteritzat la promoció del 10A.

Les xifres del vot anticipat, ja prou bones tenint en compte les dificultats d'afrontar la consulta a Barcelona, podrien veure's incrementades substancialment pels vots que s'emetin al llarg d'aquesta darrera setmana de vot anticipat a més de les paperetes que es recullin durant la jornada del 10A. A mesura que s'acosta la data de la consulta també incrementa l'interès dels barcelonins per dipositar el seu vot, una bona mostra en són els més de 160 vots que s'han recollit només aquest dilluns a la tarda a la seu d'Òmnium Cultural.

També resulta indicatiu recordar els suports obtinguts per les diverses formacions polítiques barcelonines en les municipals de 2007: L'actual candidat del PSC a l'alcaldia, Jordi Hereu, va aconseguir arribar a l'alcaldia amb el vot de 182.000 barcelonins.

L'experiència de les darreres onades de consultes sobre la independència assenyala que una bona recollida de vot anticipat pot ser indicativa d'una xifra considerable de votants el mateix dia de les votacions. El responsable d'Osona Decideix i actual diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha recordat a directe!cat que l'anàlisi dels resultats anteriors recollia casos on una bona recollida de vot en els dies previs es traduïa en un increment d'entre un 50 i un 100% de vots el dia de la consulta, fet que podria pronosticar un bon resultat a la consulta sobre la independència de la capital del país.

(Font:Directe.cat)