ESPLUGUES decideix

TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET DETERMINEN LLIUREMENT EL SEU ESTATUT POLÍTIC
(Pacte internacional dels drets civils i polítics. Ratificat per l'Estat espanyol el 27 de juliol de 1977)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT espluguesdecideix@gmail.com

COL·LABORA-HI!

Per participar i col·laborar amb Esplugues decideix, no cal ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata.

dimarts, 12 d’abril del 2011

L'ENDEMÀ DE LES CONSULTES: CONSTRUÏM LA INDEPENDÈNCIA


Els fets i la història avança frenèticament. Han passat moltes coses en aquest país durant aquest període de poc més d’un any i mig. L’estiu de 2009, ningú, absolutament ningú, no hauria pogut predir tot el que ha estat succeint en aquests 17 mesos.

Barcelona ha tancat un cicle que es va iniciar en una petita població de la comarca del Maresme. Molts de nosaltres, hem pogut ser protagonistes d’una etapa històrica sense precedents que marcarà amb tota seguretat el futur d’aquest país.

Potser és el moment de fer un reconeixement a la gent que ho va començar tot a Arenys de Munt. Entitats i persones que han restat en un cert anonimat com el Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació, en Pep Jordana, en Jordi Bilbeny, en Josep Manuel Ximenis... i tants d’altres, que van aconseguir situar Arenys de Munt en el mapa de la història com a bressol de les Consultes Sobiranistes

Les Consultes han fet possible una mobilització sense precedents en la història de Catalunya. Milers i milers de voluntaris i voluntàries han portat el dret a decidir a gairebé 600 municipis i prop d’un milió de ciutadans i ciutadanes han pogut participar en les votacions sobre el futur polític de Catalunya.

L’experiència viscuda amb les consultes, resultats a banda, que també són importants, crec que ens ha servit primordialment per a dos objectius: el primer, sensibilitzar la població sobre la independència i, més encara, sobre la possibilitat democràtica d’assolir aquesta independència.

El segon, ens han demostrat a uns i a altres la viabilitat de realitzar un treball unitari, independentment de la ideologia política de cadascú. Més enllà de partits, organitzacions o entitats, hem estat capaços de treballar conjuntament per un objectiu comú.

Les consultes, amb el seu desenvolupament al llarg d’aquest any i mig, han demostrat que la unitat de l’independentisme és possible si es fa des de la base, des de la construcció d’estructures on es puguin aplegar persones per damunt de les diferents opcions partidistes i electorals.

El proper 30 d’abril, donarem un nou pas en aquesta unitat de base, en la creació d’aquesta estructura que ens ha de facilitar el camí per a l’assoliment d’un Estat propi.

Des d’aquí, us convidem a participar en la Conferència Nacional per a l’Estat Propi. Us convidem a continuar sent protagonistes d’aquest il•lusionant i esperançador camí de la llibertat nacional.

Construïm la independència!

Participeu en el futur del país!

Inscriviu-vos a la Conferència Nacional a :