ESPLUGUES decideix

TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET DETERMINEN LLIUREMENT EL SEU ESTATUT POLÍTIC
(Pacte internacional dels drets civils i polítics. Ratificat per l'Estat espanyol el 27 de juliol de 1977)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT espluguesdecideix@gmail.com

COL·LABORA-HI!

Per participar i col·laborar amb Esplugues decideix, no cal ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata.

divendres, 20 d’agost del 2010

EL NOVEMBRE, LA VIDA CONTINUARÀ... (Dídac López)

Cal dir que els companys de Vilosell Decideix han fet un notable esforç. Han focalitzat la propaganda en bones encartellades concentrades en els darrers dies (en els dies de la Festa Major) i han confiat en el boca-a-orella. L'organització no hauria estat possible sense la xarxa excepcional de voluntaris que hi ha a les Garrigues, i que no són disposats a parar fins que el referèndum sobre la independència no arribi a tota la comarca.

Els responsables de Vilosell Decideix s'han queixat que els responsables de la web de la Coordinadora Nacional no els han respost (de vacances, és clar). No cal veure-hi mala fe, sinó el fet que, en general, el moviment per l'autodeterminació té nodrit voluntariat a nivell local i comarcal, però les coses es fan coll amunt quan es tracta d'un voluntariat nacional.

El moviment per l'autodeterminació, és clar, pot quedar ferit per les batusses electorals. Cal que tot el moviment sigui conscient que un objectiu parcial és que TOTES les opcions polítiques que es presenten a TOTES les eleccions, assumeixen el principi d'autodeterminació i, a més, en defensin l'exercici. I això inclou independentistes i dependentistes (o separatistes i unionistes, si es vol), i tot un arc iris de formacions polítiques i socials.

El millor vaccí contra els xovinismes i les demagògies nacionals d'uns i altres és, a hores d'ara, el moviment per l'autodeterminació. Perquè, el novembre, encara que sembli que no, la vida continuarà.