ESPLUGUES decideix

TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET DETERMINEN LLIUREMENT EL SEU ESTATUT POLÍTIC
(Pacte internacional dels drets civils i polítics. Ratificat per l'Estat espanyol el 27 de juliol de 1977)

ESPLUGUES DE LLOBREGAT espluguesdecideix@gmail.com

COL·LABORA-HI!

Per participar i col·laborar amb Esplugues decideix, no cal ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata.

dimarts, 9 de novembre del 2010

UNA ESTELADA PERMANENT

Les entitats Castellnou de Bages Decideix i Santpedor Decideix estem al capdavant d'una iniciativa artística i reivindicativa consistent en la construcció d'una Estelada permanent.

El projecte, anomenat Estela d'Art, consisteix en la realització d'una gran estelada que quedarà instal·lada en forma de mural permanent a la carretera que porta de Santpedor a Castellnou de Bages. La singular situació d'aquesta estelada, a mig vessant del massís del Serrat de Castellnou, farà que sigui visible a tot el vessant sud i es podrà distingir, per exemple, des de la C-55 al seu pas per Manresa a l'alçada del Bufalvent.

El mural es teixirà aprofitant la malla de contenció d'un dels talussos situats a sobre de la carretera que puja de Santpedor cap a Castellnou de Bages. En cada un dels hexàgons que composen aquesta malla es lligarà una peça de 14x30 cm de material resistent al pas del temps i a les inclemències meteorològiques. Així, cadascuna d'aquestes peces jugarà el paper d'un píxel de color d'allò que acabarà sent una gran imatge. A causa de les grans dimensions d'aquest mural, 12 metres d'alt per 20 metres de llargada, 240m2, caldran aproximadament uns 40.000 píxels. Cal dir que en aquest mateix indret fou arrencada i cremada en una bretolada una estelada penjada per la Diada Nacional de Catalunya.

El mural es durà a terme durant el matí del dissabte 20 de novembre des de les 8 del matí. Per a la seva execució caldrà fer vint línies d'escaladors, separades 1 metre, que aniran baixant pel talús del vessant del talla muntanya fent ràpel, al temps que nuaran píxels de diferents colors a cadascun dels hexàgons de la seva secció de malla. Cada línia serà atesa per dos escaladors que s'aniran rellevant. A més, durant tot el dia es durà a terme l'enregistrament, d'una banda, de l'evolució en la confecció del mural i, de l'altra, de les opinions de les persones que intervinguin o s'acostin a presenciar el desenvolupament del projecte.

Més informació a Estela d'Art